Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Update Feketeerdő Desszert.

Update Feketeerdő Desszert.


Update Feketeerdő desszert 
 (6 adaghoz)

Tésztához:
-60g Update Univerzális Lisztkeverék 
-2db L-es méretű tojás
-20g holland kakaópor (20-22%-os)
-100g tej 
-70g olvasztott kókuszzsír
-30g Update Zero édesítőszer  Kosárba
-1tk sütőpor

Csokikrémes részhez:
-1cs(70g) Update Kakaós Hidegkrémpor 
-220g tej 

Meggyes részhez:
-kb. 250g mirelit meggy
-1tk pektin
-25g Update Zero édesítőszer  Kosárba

Tejszínes részhez:
-250g cukrozatlan habtejszín/ növényi tejszín
-20g Update Zero édesítőszer  Kosárba

Díszítéshez:
-cukrozatlan holland kakaópor (ízlés szerint)

Elkészítés:
Az átszitált Update lisztet és kakaóport a sütőporral egy tálba öntjük. A tejet, a tojásokat, az olvasztott kókuszzsírt és az édesítőszert is hozzáadjuk. Kézi habverővel homogénre keverjük. Egy kb. 15cmX25cm-es szilikon vagy kerámia sütőformába öntjük a tésztát és habkártyával elegyengetjük. Mikrohullámú sütőben, 900W-on 4-5percig sütjük. A meggyes réteghez a lecsepegtetett meggyet felmelegítjük és hozzáadjuk az édesítővel elkevert pektint, majd sűrűsödésig főzzük. Elkészítjük a csokikrémet is, amelyhez a hideg tejet az Update kakaós krémporral, egy kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. A megsült tésztát kicsit hagyjuk hűlni, majd keresztben 2 részre vágjuk. A felső részt felkockázzuk és félretesszük. A másik lapot visszahelyezzük abba a formába, amelyben sütöttük. Ráöntjük a meggyes öntetet és arra a kakaós krémet. Ezután a felkockázott tésztadarabokat rászórjuk a desszertünk tetejére. Alufóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább 1,5-2 órára (lehet egy éjszakára is akár), hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt egy fél órával a habtejszínt az édesítővel felverjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A desszertből üvegpoharakba kanalazunk egy-egy adagot és egy csillag vagy sima csöves habzsákkal mindegyikre nyomunk a felvert tejszínhabból, tetszés szerinti mennyiséget. Ezután egy kevés és kakaóporral meghintjük a tetejüket.
 Jó étvágyat kívánunk!
Tippek:
-tej helyett használhatunk növényi tejet (pl. mandula), a habtejszín helyett pedig cukrozatlan növényi habalapot is
-aki nem szeretné a tésztát mikróban sütni, az nyugodtan beteheti a sütőbe is